Vloeren: de parketvloer

26 april 2017
 Categorieën: Stukadoors, Blog


Vloeren
Parket is de edelste en meest traditionele vloerbekleding die er bestaat. Echt parket bestaat uit 100% hout van dezelfde soort. De soorten die meest voorkomen zijn eik, kastanje, beuk en exotische houtsoorten zoals bamboe of teak. Of het nu wit, natuurlijk of gepolijst is, parket verandert uw kamers in de meest elegante en comfortabele ruimtes die er bestaan. Het biedt een geweldig aantal mogelijkheden om uw persoonlijke stijl te accentueren. U kunt kiezen uit een ruim assortiment van parketvloeren die passen bij uw leefstijl.

Breng de zuivere natuur in huis
Al eeuwen geleden leerden de mensen hout kennen als een natuurlijke grondstof die robuust en duurzaam is, maar toch comfortabel en warm zowel als vloer- of als muurpaneel. Een parketvloer brengt de natuur in uw huis. Parket heeft een positief effect op het kamerklimaat door zijn natuurlijke eigenschappen. Hout is hygroscopisch, wat betekent dat het luchtvochtigheid absorbeert en in doseringen in de atmosfeer vrijlaat. Daarom zijn parketvloeren bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. In de gehele levenscyclus biedt een parketvloer bovendien een uitstekend milieueffect dankzij hout als duurzaam natuurlijk materiaal, vooral als het uit duurzaam beheerde bossen komt. 

Geniet van een levensduur van parket
Een hoge kwaliteit, een lange levensduur en een hoge stabiliteit zijn belangrijke kenmerken van een echte parketvloer. Met de juiste schoonmaakproducten is een houten vloer gemakkelijk te onderhouden en blijft de schoonheid voor lange tijd behouden. Door de jaren heen ontwikkelt het hout zelf zijn eigen patina waardoor de vloer nog aantrekkelijker wordt. Het voordeel van parket is ook dat het de enige vloerbedekking is die geschuurd en gerenoveerd kan worden zodat die er weer helemaal als nieuw uitziet.

Verschillende diktes en prijzen
Parketvloeren zijn zeer solide en kunnen, zoals eerder gezegd, generaties lang meegaan. Ze moeten wel op een professionele manier geplaatst worden. Ze kunnen gelijmd of genageld worden. Traditioneel parket van meer dan 20 mm is natuurlijk de stevigste, maar er zijn ook diktes tussen 8 en 15 mm. Afhankelijk van de dikte en de houtsoort zal de prijs variëren van 40 € per vierkante meter voor licht eiken, over 90 à 110 € voor teak en € 120-140 € per vierkante meter voor wengé. De meeste duurzame en kwaliteitsvolle parket die men doorgaans vindt is de zogenaamde "Versailles" of "Chantilly" waarbij vierkanten afgewisseld worden met driehoeken. De vloer heeft een dikte van 23 mm en de prijs loopt op tot 235 € per vierkante meter.welke vorm van vierkanten 0,80-1,20 mengen driehoeken, rechte plein bladen: dikte 23 mm. U mag de prijzen zeker niet vergelijken met die van laminaat omdat we hier over een totaal ander product spreken.

Benieuwd naar een specialist in vloeren dat onder meer parket aanbiedt? Kijk dan eens op de site van Hazekamp Parket met een filiaal in Utrecht.


Delen