Vloeren

14 juni 2017
 Categorie├źn: Stukadoors, Blog


Een vloer is in een huis medebepalend voor wat betreft de sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer. Een vloer heeft in de loop der jaren heel wat veranderingen ondergaan. Heel vroeger werden er hoofdzakelijk plavuizen gelegd. Dat deed koud aan. Daarna werd er zeil toegepast. Ook tegenwoordig wordt er zeil gebruikt, maar dat is van een veel betere kwaliteit dan vroeger. Zeil is in verschillende designs verkrijgbaar. Wanneer u nu zeil gebruikt met bijvoorbeeld een houtnerf moet u goed kijken om te kunnen zien dat het zeil is. In eerste instantie werd zeil toegepast omdat het een goedkope vloerbedekking was. Het moderne zeil is niet zo goedkoop meer. Na het zeil is men overgegaan op vloerbedekking.


Vloerbedekking heeft zijn voor- en nadelen

Vloerbedekking doet warm aan. Het geeft een mooie en warme uitstraling aan de kamer waarin het gelegd is. Een groot nadeel van vloerbedekking is dat het gemakkelijk vuil kan worden. Wanneer er vloeistof op wordt gemorst, zal dat vlekken geven. Dan moet het worden gereinigd. Soms kunt u dat zelf met speciale hulpmiddelen, maar vaak zal u een specialist in de arm moeten nemen. Om deze nadelen niet meer te hebben is men daarna overgegaan op tegels. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, maar hebben het nadeel dat ze over het algemeen niet warm aandoen. Om die warmte terug te brengen legt men daarom over de tegels weer een vloerkleed.


Houten vloeren

Om de warmte terug in de huiskamer te brengen, worden er tegenwoordig veel houten vloeren gebruikt. Houten vloeren doen warm aan en als u handig bent, kunt u een dergelijke vloer zelf leggen. Er gaat niets boven een massief houten vloer, maar daar zit wel een prijskaartje aan vast. Massief houten vloeren zijn duur in aanschaf. Ze kunnen echter zeer lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Omdat veel mensen houten vloeren willen hebben, maar het niet kunnen betalen, wordt er laminaat toegepast. Het laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Het laminaat kunt u gemakkelijk zelf leggen met het moderne kliksysteem. Indien er een goede laminaatsoort wordt gebruikt heeft u een vloer die ook zeer lang meegaat. Hij is sterk en krasvrij. Een goede laminaatsoort bestaat uit drie of vier lagen. De onderste laag is van melanine. Daarop wordt een houtstructuur van papier aangebracht. Daar bovenop komt de toplaag. De dikte van de toplaag bepaald de kwaliteit van het laminaat. Een goede laminaatsoort is krasbestendig. U kunt bij de aanschaf van het laminaat beter wat meer betalen dan dat u er achteraf spijt van heeft. Toch worden er tegenwoordig op de houten vloeren ook weer tapijten gelegd. Dat vinden we toch warmer aandoen.

Wilt u een ruime keus aan houten vloeren? Kijk dan op de site van MH Vloeren Roermond


Delen